Pridať recept

FOTORECEPT: Bryndzové halušky

5
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
vajíčko
500 g
múka polohrubá
1 dl
voda
štipiek
soľ
100 g
bryndza
trochu
mlieko
200 g
slanina

postup

1.
Do nádoby si dáme vajíčko (ja robím z dvoch dávok pretože je nás doma viac), múku a vodu. Zamiešame a urobíme cesto. také aby nebolo ani príliš riedke ani príliš tuhé.
Fotorecept: Bryndzové halušky
Fotorecept: Bryndzové halušky
Zdroj: exotka402
 
2.
Medzi tým si nalejeme do malého hrnca trochu mlieka a pridáme bryndzu. Miešame kým sa bryndza nerozpustí. Podľa chuti môžme pridať štipku soli.
Fotorecept: Bryndzové halušky
Fotorecept: Bryndzové halušky
Zdroj: exotka402
3.
Takto by malo vyzerať cesto.
Fotorecept: Bryndzové halušky
Fotorecept: Bryndzové halušky
Zdroj: exotka402
4.
Do hrnca si nalejeme vodu a posolíme. Keď zovrie cez haluškáreň dávame halušky do vody. Necháme povariť cca 5 minút a potom precedíme.
Fotorecept: Bryndzové halušky
Fotorecept: Bryndzové halušky
Zdroj: exotka402
5.
Na koniec si nakrájame slaninu a dáme ju pražiť na panvicu.
Fotorecept: Bryndzové halušky
Fotorecept: Bryndzové halušky
Zdroj: exotka402
6.
Halušky zalejeme rozpustenou bryndzou. Podávame s oškvarkami.
Fotorecept: Bryndzové halušky
Fotorecept: Bryndzové halušky
Zdroj: exotka402
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
copy
18.11.2016 19:35 | |
+24 -6
Bryndzové halušky bez zemiakov? Tak to premenujte na bryndzové gnocchi!
telekomplex
15.11.2015 11:43 | |
+17 -19
U nas ich robievame tiez prakticky rovnako, bez zemiakov, jediny rozdiel je ze bryndzu nezarobime s mliekom ale s kyslou smotanou. A do hotovych halusiek uz na tanieri este pridavame orestovanu cibulu.
shegga
24.5.2015 12:26 | |
+20 -7
takto teda nie *501*
Podobné články
Halušky
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Halušky
Keby mali Slováci vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, boli by to nepochybne halušky.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.