Jablkový závin
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/4
kg
polohrubá múka
30
g
margarín
1
ks
vajce
1
štipka
soľ
1
KL
ocot
trochu
vlažná voda
Plnka
80
g
strúhanka
1
kg
jablko
120
g
cukor
podľa chuti
mletá škorica
100
g
maslo
1/2
ks
vajce
podľa chuti
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Do múky pridáme rozpustený margarín, vajce, soľ, ocot, vlažnú vodu a vypracujeme polotuhé cesto. Vypracované cesto pokryjeme zohriatou nádobou a necháme asi 15 min. stáť. Na pomúčenom obruse vyťahujeme cesto do šírky a dĺžky. Okraje z vytiahnutého cesta opatrne odrežeme (odstrihneme).
2.
Cesto posypeme strúhankou, postrúhanými očistenými jablkami, cukrom, škoricou a pokvapkáme rozpusteným maslom. Pomocou obrusu zvinieme, dáme na vymastený plech a potrieme vajcom, do ktorého sme pridali trochu rozpusteného masla a upečieme.
3.
Upečený závin pokrájame a posypeme cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.