Tvarohový závin
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/4
kg
polohrubá múka
30
g
maslo
1
ks
vajce
trochu
soľ
1
KL
ocot
trochu
vlažná voda
Plnka
trochu
polohrubá múka
100
g
krupica
3/4
kg
tvaroh
200
g
práškový cukor
podľa chuti
vanilkový cukor
2
ks
vaječný žĺtok
trochu
citrónová kôra
50
g
hrozienka
50
g
maslo
1
ks
vajce
postup
1.
Do múky pridáme rozpustený maslo, vajce, soľ, ocot, vlažnú vodu a vypracujeme polotuhé cesto. Vypracované cesto prikryjeme zohriatou nádobou a necháme asi 15 min. stáť.
2.
Na pomúčenom obruse vytiahneme cesto, posypeme ho krupicou a tvarohom, pokropíme maslom a pomocou obrusu zvinieme.
3.
Stočený závin dáme na pomastený plech, potrieme maslom, v ktorom sme rozmiešali vajce, upečieme, pokrájame a posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.
4.
Plnka: Tvaroh rozmiešame s cukrom, žĺtkami, postrúhanou citrónovou kôrou a hrozienkami.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.