Pridať recept

Pečený bôčik s jablkami a cibuľou, FOTORECEPT

Fotorecept: Pečený bôčik s jablkami a cibuľou
Zdroj: eruska25

ingrediencie

1 kg
bravčový bôčik s kožou
3 ks
jablká
3 ks
cibuľa
2 PL
med
slnečnicový olej
soľ
mleté čierne korenie

postup

Dokonalé pečené mäsko s jesennou prílohou. 

1.

Kožu narežeme.

Fotorecept: Pečený bôčik s jablkami a cibuľou
Fotorecept: Pečený bôčik s jablkami a cibuľou
Zdroj: eruska25
 
2.

Mäso vložíme do pekáča kožou dole, vrch potrieme olejom, osolíme a okoreníme.

Fotorecept: Pečený bôčik s jablkami a cibuľou
Fotorecept: Pečený bôčik s jablkami a cibuľou
Zdroj: eruska25
3.

Podlejeme trochou vody a pečieme pri 180 st. C 2 hodiny. Občas mäso prelejeme výpekom.

Fotorecept: Pečený bôčik s jablkami a cibuľou
Fotorecept: Pečený bôčik s jablkami a cibuľou
Zdroj: eruska25
4.

Mäso vyberieme, do pekáča poukladáme jablká.

Fotorecept: Pečený bôčik s jablkami a cibuľou
Fotorecept: Pečený bôčik s jablkami a cibuľou
Zdroj: eruska25
5.

Na to cibuľu, podlejeme vodou.

Fotorecept: Pečený bôčik s jablkami a cibuľou
Fotorecept: Pečený bôčik s jablkami a cibuľou
Zdroj: eruska25
6.

Vrátime mäso kožou hore a pečieme 15 minút prikryté.

Fotorecept: Pečený bôčik s jablkami a cibuľou
Fotorecept: Pečený bôčik s jablkami a cibuľou
Zdroj: eruska25
7.

Potom povrch mäsa potrieme medom, zvýšime teplotu na 200 st. C.

Fotorecept: Pečený bôčik s jablkami a cibuľou
Fotorecept: Pečený bôčik s jablkami a cibuľou
Zdroj: eruska25
8.

Dopečieme ešte asi 15 minút odokryté.

Fotorecept: Pečený bôčik s jablkami a cibuľou
Fotorecept: Pečený bôčik s jablkami a cibuľou
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Bravčové karé na slivkách
Sladko-slané recepty na nedeľný obed: Prudko návykové šťavnaté mäso s ovocím, po ktorom sa bude celá rodina zalizovať
Čo dnes uvariť? Vyberte si z našej bohatej ponuky perfektných receptov na mäso, ktoré dopĺňa sladké ovocie.
Pikantný pečený bôčik
Z českej kuchyne: Pečený bôčik s domácimi knedličkami
Veľmi radi a často sa inšpirujeme u našich západných susedov. Toto jedlo je ako stvorené na chutný, nedeľný...