Pridať recept

FOTORECEPT: Pečený čaj

6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
jablko
3 ks
hruška
1 ks
limetka
2 hrste
černice
1 pohár
zavárané josty
1 ks
škoricový cukor Dr Oetker
1 dl
pomarančový džús
3 ks
badián
6 ks
klinčeky
5 PL
cukor
1 KL
mletá škorica

postup

Voňavý pečený čaj je skvelý na zimné večery.
1.
Jablka a hrušky ošúpeme na nakrájame na malé kocky. Spolu s černicami a jostami (prípadne aj iným ovocím) dáme na plech.
Fotorecept: Pečený čaj
Fotorecept: Pečený čaj
Zdroj: helkahelenka
 
2.
Posypeme to cukrom, škoricoým cukrom a premiešame. Pridáme škoricu, klinčeky a badián.
Fotorecept: Pečený čaj
Fotorecept: Pečený čaj
Zdroj: helkahelenka
3.
Limetku nakrájame na plátky a naukladáme na vrch.
Fotorecept: Pečený čaj
Fotorecept: Pečený čaj
Zdroj: helkahelenka
4.
Prilejeme asi 1 dl pomaračového džúsu.
Fotorecept: Pečený čaj
Fotorecept: Pečený čaj
Zdroj: helkahelenka
5.
Dáme piecť do rúry na 150 stupňov na hodinu.
Fotorecept: Pečený čaj
Fotorecept: Pečený čaj
Zdroj: helkahelenka
6.
Ešte horúce ovocie hneď plníme do pohárov a prevrátime ich hore dnom. Dáme sterilizovať na 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať