Pridať recept

FOTORECEPT: Segedínsky guláš

8
porcií
140
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčové pliecko
1/2 kg
cibuľa
1 liter
kyslá kapusta
3 ks
bobkový list
celé čierne korenie
mleté čierne korenie
drvená rasca
250 ml
smotana na šľahanie
1 PL
hladká múka
bravčová masť
soľ

postup

1.

Jednu cibuľu nakrájame a osmažíme na masti. Pridáme kyslú kapustu a dusíme.

Fotorecept: Segedínsky guláš
Fotorecept: Segedínsky guláš
Zdroj: helkahelenka
 
2.

Ostatnú cibuľu opražíme na masti. Keď je opražená do zlatista, pridáme na kocky nakrájané mäso.

Fotorecept: Segedínsky guláš
Fotorecept: Segedínsky guláš
Zdroj: helkahelenka
Fotorecept: Segedínsky guláš
Fotorecept: Segedínsky guláš
Zdroj: helkahelenka
3.

Mäso osmažíme a podľa potreby ho podlievame trochou vody. Pridáme bobkový list, celé a mleté čierne korenie, rascu a soľ. Necháme dusiť do mäkka.

Fotorecept: Segedínsky guláš
Fotorecept: Segedínsky guláš
Zdroj: helkahelenka
4.

Keď je mäso mäkké, pridáme podusenú kapustu. Premiešame a necháme chvíľu povariť.

Fotorecept: Segedínsky guláš
Fotorecept: Segedínsky guláš
Zdroj: helkahelenka
5.

Na konci varenia prilejeme smotanu zmiešanú s lyžicou hladkej múky.

Fotorecept: Segedínsky guláš
Fotorecept: Segedínsky guláš
Zdroj: helkahelenka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
TTato1
5.11.2021 14:02
Príspevky používatela boli zablokované z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.
3LLO
25.10.2018 17:52 | |
+15 -0
Podobne to robím aj ja, ale mäsodusím do polomäkka a potom doň pridám kapustu, takže v jednom hrnci. Chýba mi tam mletá paprika a cesnak.
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Najlepšie recepty na segedínsky guláš: Bohatá ponuka, z ktorej si vyberie každý + história
Najlepšie recepty na segedínsky guláš: Bohatá ponuka, z ktorej si vyberie každý + história
Ako a kde vznikol tradičný segedínsky guláš? A ako ho pripraviť? Vyberte si z našej bohate ponuky overených receptov.