Pridať recept

Zemiaková polievka s párkami

ingrediencie

1 zväzok
polievková zelenina
4 ks
zemiaky
2 PL
maslo
2 ks
párky
500 ml
bujón
150 ml
smotana na varenie
1 PL
petržlenová vňať
štipiek
korenie
štipiek
soľ

postup

Zemiaky a zeleninu ošúpeme, opláchneme a nakrájame. Bujón vlejeme do hrnca, vložíme pripravené suroviny, pridáme maslo a 10 minút varíme. Asi 1/3 celkového množstva zeleniny a zemiakov vyberieme z polievky, ostatnú zeleninu rozmixujeme spoločne s bujónom. Pridáme odloženú zeleninu, smotanu, soľ a korenie. Párky olúpeme, nakrájame na plátky a vložíme do polievky. Hotovú zemiakovú polievku zohrejeme a posypeme petržlenovou vňaťou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
16.1.2013 09:16 | |
+6 -5
Bez toho bujónu a párkov variť nevieme? Dnešné párky už takmer neobsahujú mäso, bujóny tiež obsahujú ktovie čo. Jedine že by ste kupovali párky zo 100% mäsa a bujóny bez glutamátu. Keď si ale pozriete ich zloženie, tak radšej zabudnúť. Tá polievka má dosť zeleniny, aby mala chuť, a keď už mäso,tak naozaj mäso, trebárs údené, od kosti. Veď variť http://dobreazdravo.sk sa dá aj lacno.
niqusha1
3.6.2014 22:36 | |
+3 -4
to nie je glutamát ale glutaman :D ked už presnejšie glutaman sodný ktorého je tam tak málo že aj keby sa snažíš tak ti neuškodí :D....
Podobné články
Varíte párky správne? Na toto dávajte pozor!
Varíte párky správne? Na toto dávajte pozor!
Párky sú veľmi obľúbené a považujú sa za rýchle a jednoduché jedlo. V skutočnosti však nie je také...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Ako spoznáte dobré klobásy? Odborníčka upozorňuje na dôležitú vec, toto je ona!
Ako spoznáte dobré párky? Odborníčka upozorňuje na dôležitú vec, toto je ona!
Aj vy občas po nich v obchode siahnete? Názory na tento výrobok sa rozchádzajú. Pre niektorých sú základom,...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...