Pridať recept

Rizoto s hydinovou pečienkou

ingrediencie

250 g
ryža
400 g
hydinová pečienka
300 g
hrach
1 ks
cibuľa
2 šálky
paradajková šťava
4 PL
maslo
50 g
syr Gouda
1 stonka
šalvia
štipiek
červená mletá paprika
štipiek
soľ
štipiek
korenie

postup

Cibuľu olúpeme a nadrobno nasekáme. V hrnci rozpustíme lyžicu masla a osmažíme cibuľu. Pridáme surovú ryžu a všetko krátko osmažíme. Vlejeme paradajkovú šťavu, premiešame a na miernom ohni 20 minút dusíme. Päť minút pred koncom dusenia vložíme hrášok. Pečienku umyjeme a osušíme. Šalviu opláchneme, osušíme a otrháme lístky. Polovicu lístkov nakrájame na prúžky. Na panvici rozohrejeme zbytok masla, vložíme pečienku a nakrájanú šalviu. Osmažíme na miernom ohni tak, aby sa neprichytávala k panvici. Pred koncom smaženia pridáme celé lístky šalvie a chodíme soľou a korením. Do ryže vsypeme nastrúhaný syr, dochodíme soľou, korením a štipkou papriky. Ryžu vložíme do misy a zmiešame s pečienkou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.
TOP
Viete, prečo musíte dať pečienku pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári,
Viete, prečo musíte dať pečeň pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, bude krásne jemná, mäkká a už nikdy nebude horká
Úžasne jemná pečienka, ktorá sa rozplýva na jazyku? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte vždy tú...