Pridať recept

Gaštanový krém do koláčov

ingrediencie

50 dkg
gaštanová masa
4 ks
žĺtok
1/2 dl
rum
10 dkg
práškový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor
2 dl
sladká smotana
5 dkg
čokoláda na varenie

postup

Gaštanovú masu vymiešame s rumom. Žĺtky vymiešame nad parou s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Vychladnutý krém pomaly vmiešame do gaštanovej masy. Smotanu vymiešame na šľahačku a potom ju zamiešame do krému. Krémom potrieme koláč, tortu alebo aj veterníky.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Gaštanové dezerty
Gaštanové recepty: Najlepšie krémové dezerty (nielen) na víkend
Jedlé gaštany boli v kuchyni vždy považované tak trochu za luxus. Jednak ich sezóna nie je dlhá – trvá...
Pečené gaštany
Jesenné dary prírody - jedlé gaštany!
Z jedného druhu gaštanov sa robia zvieratká, z toho jedlého sa však dajú pripraviť rôzne pochúťky, ktoré sú...
Pečené gaštany
Video: Vitamínová bomba – GAŠTANY
Ako si pripraviť pečené gaštany či gaštanové pyré?
Orechovy kolac
Orechy
Šúpanie OrechovOrechy vložte do kastróla, zalejte vriacou vodou, prikryte poklopom. Nechajte odstáť 20 minút,...
Gaštanové pyré: Doma si ho ľahko pripravíte na sladko i na slano
Gaštanové pyré: Doma si ho ľahko pripravíte na sladko i na slano
Ako pripraviť, ochutiť, uskladniť a hlavne využiť domáce gaštanové pyré...
Gaštany
Gaštany v kuchyni – viete ako na ne?
Jeseň sa nesie aj v znamení gaštanov. Najradšej z nich pripravujeme chutné dezerty, ale v kuchyni sa dajú...