Pšenovo-uhorková nátierka
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
pšeno
trochu
voda
3
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
1
ks
uhorka
1
PL
uhorkový nálev
3
ks
sladkokyslá uhorka
trochu
mleté biele korenie
150
ml
biely jogurt
postup
1.
Pšeno prepláchneme v sitku a dvakrát sparíme horúcou vodou. Vsypeme ho do studenej osolenej vody, necháme zovrieť a varíme 10 min. Potom ho pod pokrievkou necháme dôjsť.
2.
Cesnak rozotrieme so soľou. Pšeno necháme vychladnúť a vmiešame doň cesnak so soľou a spolu s čerstvými a sterilizovanými uhorkami ho zomelieme v mäsovom mlynčeku.
3.
Pridáme trochu uhorkového nálevu, korenie podľa chuti a biely jogurt. Natierame na krajčeky tmavého chleba, sendvič alebo kolieska rožkov, ktoré môžeme ozdobiť plátkami či vejárikmi zo sterilzovaných alebo čerstvých uhoriek.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.