Pridať recept

Šafranové rizoto

ingrediencie

1 liter
kurací vývar
50 g
maslo
2 ks
nakrájaná cibuľa
300 g
ryža
150 ml
biele víno
80 g
nastrúhaný parmezán
1 štipka
šafrán
podľa chuti
soľ, čierne korenie

postup

Na masle speníme cibuľu. Pridáme ryžu a premiešame. Zalejeme vínom a varíme asi 3 minúty. Pridáme šafrán a postupne zalievame vývarom, kým sa všetko nevstrebe. Keď je ryža mäkká, zamiešame syr a varíme, kým sa nerozpustí. Dochutíme soľou a korením.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...