Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kokosová torta

ikzm1
ikzm1
12
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

CESTO

150 g
múka polohrubá
100 g
kryštálový cukor
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 dl
rastlinný olej
1,5 dl
mlieko
2 ks
vajce

PLNKA

200 g
kokosová múčka
5 dl
mlieko
2 PL
kryštálový cukor
200 g
maslo
2 balíčky
kokosový puding DrOetker Créme Olé bez varenia
1 ČL
kakaový prášok

POLEVA

1 balíček
čokoládová poleva DrOetker
1 dl
rum
2 PL
cukrárska posýpka na ozdobenie

postup

Šťavnaté kokosové pokušenie...
1.
Do hrnca dáme pol litra mlieka, 200 g kokosovej múčky, 2 lyžice kryštálového cukru a na miernom ohni varíme 20 minút. Po čiastočnom vychladnutí primiešame 200 g masla, 2 balíčky kokosového pudingu Dr.Oetker Créme Olé bez varenia, lyžičku kakaového prášku na prifarbenie a poriadne vymiešame.
2.
Do misky dáme 150 g polohrubej múky, 100 g kryštálového sukru, 2 vajcia, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, deci oleja, 1,5 deci mlieka a riadne mixérom vyšľaháme, až kým sa riedke cesto spení.
3.
Cesto vylejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej tortovej formy a pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.
4.
Po upečení a vychladnutí (korpus zostáva v v tortovej forme) pokvapkáme upečenú piškótu rumom alebo ovocným sirupom, zalejeme vychladnutou kokosovou plnkou a na vrch dáme čokoládovú polevu, ktorú po čiastočnom vychladnutí ozdobíme čokoládovou ryžou alebo podobnou cukrárskou posýpkou.
5.
Na pol dňa odložíme do chladničky. Dobrú chuť!
6.
Tip: Do cesta okrem horeuvedených surovín môžeme pridať 50 gramov mletého bieleho maku, piškóta získa zaujímavú chuť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...