Kokosová torta
12
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
CESTO
150
g
múka polohrubá
100
g
kryštálový cukor
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
dl
rastlinný olej
1,5
dl
mlieko
2
ks
vajce
PLNKA
200
g
kokosová múčka
5
dl
mlieko
2
PL
kryštálový cukor
200
g
maslo
2
balíčky
kokosový puding DrOetker Créme Olé bez varenia
1
ČL
kakaový prášok
POLEVA
1
balíček
čokoládová poleva DrOetker
1
dl
rum
2
PL
cukrárska posýpka na ozdobenie
postup
Šťavnaté kokosové pokušenie...
1.
Do hrnca dáme pol litra mlieka, 200 g kokosovej múčky, 2 lyžice kryštálového cukru a na miernom ohni varíme 20 minút. Po čiastočnom vychladnutí primiešame 200 g masla, 2 balíčky kokosového pudingu Dr.Oetker Créme Olé bez varenia, lyžičku kakaového prášku na prifarbenie a poriadne vymiešame.
2.
Do misky dáme 150 g polohrubej múky, 100 g kryštálového sukru, 2 vajcia, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, deci oleja, 1,5 deci mlieka a riadne mixérom vyšľaháme, až kým sa riedke cesto spení.
3.
Cesto vylejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej tortovej formy a pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.
4.
Po upečení a vychladnutí (korpus zostáva v v tortovej forme) pokvapkáme upečenú piškótu rumom alebo ovocným sirupom, zalejeme vychladnutou kokosovou plnkou a na vrch dáme čokoládovú polevu, ktorú po čiastočnom vychladnutí ozdobíme čokoládovou ryžou alebo podobnou cukrárskou posýpkou.
5.
Na pol dňa odložíme do chladničky. Dobrú chuť!
6.
Tip: Do cesta okrem horeuvedených surovín môžeme pridať 50 gramov mletého bieleho maku, piškóta získa zaujímavú chuť.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
ikzm1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.