Pridať recept

Kokosová torta

12
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

CESTO

150 g
múka polohrubá
100 g
kryštálový cukor
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 dl
rastlinný olej
1,5 dl
mlieko
2 ks
vajce

PLNKA

200 g
kokosová múčka
5 dl
mlieko
2 PL
kryštálový cukor
200 g
maslo
2 balíčky
kokosový puding DrOetker Créme Olé bez varenia
1 ČL
kakaový prášok

POLEVA

1 balíček
čokoládová poleva DrOetker
1 dl
rum
2 PL
cukrárska posýpka na ozdobenie

postup

Šťavnaté kokosové pokušenie...
1.
Do hrnca dáme pol litra mlieka, 200 g kokosovej múčky, 2 lyžice kryštálového cukru a na miernom ohni varíme 20 minút. Po čiastočnom vychladnutí primiešame 200 g masla, 2 balíčky kokosového pudingu Dr.Oetker Créme Olé bez varenia, lyžičku kakaového prášku na prifarbenie a poriadne vymiešame.
 
2.
Do misky dáme 150 g polohrubej múky, 100 g kryštálového sukru, 2 vajcia, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, deci oleja, 1,5 deci mlieka a riadne mixérom vyšľaháme, až kým sa riedke cesto spení.
3.
Cesto vylejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej tortovej formy a pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.
4.
Po upečení a vychladnutí (korpus zostáva v v tortovej forme) pokvapkáme upečenú piškótu rumom alebo ovocným sirupom, zalejeme vychladnutou kokosovou plnkou a na vrch dáme čokoládovú polevu, ktorú po čiastočnom vychladnutí ozdobíme čokoládovou ryžou alebo podobnou cukrárskou posýpkou.
5.
Na pol dňa odložíme do chladničky. Dobrú chuť!
6.
Tip: Do cesta okrem horeuvedených surovín môžeme pridať 50 gramov mletého bieleho maku, piškóta získa zaujímavú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať