Pridať recept

Medovníky, FOTORECEPT

ingrediencie

500 g
hladká múka
125 g
med
125 g
maslo
125 g
cukor práškový
2 ks
vajce
1 ČL
sóda bikarbóna
1 ČL
perníkové korenie
vajce na potretie

Poleva

1 ks
bielok
150 g
cukor práškový
citrónová šťava

postup

toto je môj starý, osvedčený recept na medovníky

1.

vajcia, med a cukor pomocou mixéra vyšľaháme a po troche pridáme zmäknuté maslo

Fotorecept: Medovníky
Fotorecept: Medovníky
Zdroj: evauhlik
 
2.

dobre vyšľaháme

Fotorecept: Medovníky
Fotorecept: Medovníky
Zdroj: evauhlik
3.

do tejto medovej hmoty pridáme preosiatu múku, sódu bicarbónu a perníkové korenie

Fotorecept: Medovníky
Fotorecept: Medovníky
Zdroj: evauhlik
4.

a vypracujeme cesto, ak sa vám bude zdať riedke, môžete pridať trochu múky ale nepreháňajte to, radšej cesto uťapkajte a odložte do chladu, trebárs na balkón... ja ho mávam v miske uzavretej viečkom (miska rýchlokyska) na druhý deň cesto premieste a znova odložte, kľudne ho nechajte aj dva tri dni odležať potom bude ako plastelína a bude sa s ním dobre robiť... na obr. je cesto po 36 hodinách

Fotorecept: Medovníky
Fotorecept: Medovníky
Zdroj: evauhlik
5.

odpočinuté cesto rozvaľkáme na cca 4mm a vykrajujeme vianočné tvary, ukladáme na plech na pečiaci papier

Fotorecept: Medovníky
Fotorecept: Medovníky
Zdroj: evauhlik
6.

pečieme na 180°C asi 8 minút, ale treba si to odsledovať, všetko závisí aj od veľkosti a hrúbky medovníčkov, upečené medovníčky hneď za horúca potrieme rozšľahaným a cez sitko precedeným vajíčkom

Fotorecept: Medovníky
Fotorecept: Medovníky
Zdroj: evauhlik
7.

toto sú vitrážové medovníčky a veľmi pekne ukážu zavesené na stromčeku - do medovníčka vykrojíme koliesko a do neho vložíme kúsok cukríka, ja som použila ovocné BonPari, pečieme tak ako ostatné medovníčky

Fotorecept: Medovníky
Fotorecept: Medovníky
Zdroj: evauhlik
8.

a zdobíme cukrovou polevou (bielok, cukor a pár kvapiek citrónovej šťavy vyšľaháme do tuha) podľa vlastných schopností... ja nie som moc na zdobenie, som netrpezlivá a potom to aj tak vyzerá... ale naučila som sa takú fintu ktorá zakryje nedokonalosti... hneď po ozdobení cukrovou polevou ich posypem jemným kryštálovým cukrom, alebo hnedým cukrom, robím to nad tanierom, niečo sa prilepí a zbytok popadá naspäť... medovníčky vyzerajú ako zasnežené...

Fotorecept: Medovníky
Fotorecept: Medovníky
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Szali
3.12.2019 14:32 | |
+0 -0
Veľmi dobrý pomer surovín.
Podobné články
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Vianočné pečivo
Ihneď si ich uložte! Recepty na VIANOČNÉ PEČIVO na jednom mieste: Linecké koláčiky, medvedie labky, rožteky aj kolieska
Suché čajové pečivo jednoznačne patrí k Vianociam. Zozbierali sme pre vás najnovšie a najchutnejšie vianočné...
Medovníčky tvrdé ako kameň? Vieme, kde ste urobili chybu, robí ju takmer každý! Pri príprave si dajte na ňu
Medovníčky tvrdé ako kameň? Vieme, kde ste urobili chybu, robí ju takmer každý! Pri príprave si dajte na ňu pozor a budú mäkké ako vatička
Ak boli vaše medovníčky doteraz vždy tvrdé, pravdepodobne ste sa dopustili tejto zásadnej chyby, pozrite sa!
Vianočné medovníky
Už nikdy sa vám neroztečie, drží perfektne! Ako urobiť hustú polevu na medovníky? Stačí jedna prísada - budú ako maľované a bez prasklín
Žiadne praskliny a poleva dokonale hustá! Tieto rady by mal poznať každý, kto má rád medovníky.
V zime nič nefunguje bez medu! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
V zime bez medu nefunguje nič! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
Načo míňať veľa peňazí na drahé krémy a lieky, keď máte odpoveď priamo pod nosom? Domáci med dokáže...