Pridať recept

FOTORECEPT: Žemľovka

5
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
rožok
500 g
nastrúhané jablká
3 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
1 KL
pomarančovej kôry
1 pohár
slivky alebo marhule
200 ml
mlieko
2 PL
práškový cukor

postup

1.
V mise si zmiešame mlieko, žĺtky, vanilkový cukor a trocha pomarančovej kôry.
Fotorecept: Žemľovka
Fotorecept: Žemľovka
Zdroj: helkahelenka
 
2.
Rožky nakrájame na štvrtiny.
Fotorecept: Žemľovka
Fotorecept: Žemľovka
Zdroj: helkahelenka
3.
Rožky namáčame v pripravenom mlieku a ukladáme do vymastenej nádoby na pečenie.
Fotorecept: Žemľovka
Fotorecept: Žemľovka
Zdroj: helkahelenka
4.
Na vrstvu rožkov dáme vrstvu strúhaných jabĺk.
Fotorecept: Žemľovka
Fotorecept: Žemľovka
Zdroj: helkahelenka
5.
Na jablká dáme slivky a broskyne.
Fotorecept: Žemľovka
Fotorecept: Žemľovka
Zdroj: helkahelenka
6.
Ovocie prekryjeme vrstvou namočených rožkov a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov asi na 20 minút.
Fotorecept: Žemľovka
Fotorecept: Žemľovka
Zdroj: helkahelenka
7.
Medzitým si z bielkov a práškového cukru ušľaháme sneh a 5 minút pred koncom pečenia ho natrieme na žemľovku a dáme dopiecť.
Fotorecept: Žemľovka
Fotorecept: Žemľovka
Zdroj: helkahelenka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
14.1.2015 18:15 | |
+7 -2
vyzerá lákavo ,ale mne tam chýba tvaroh,tam medzi jablká a marhule so slivkami !!!!
Podobné články
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Staršie pečivo namáčané v sladkom mliečnom kúpeli vrstvené s obľúbeným ovocím a zapečené do ružovkastej...
Orechová žemľovka s vanilkovou omáčkou
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či...
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!