Pridať recept

Buchty

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
50 g
práškový cukor
2 ks
vaječný žĺtok
40 g
droždie
60 g
tuk
3 dl
mlieko
1 ks
kôra z 1 citróna
podľa chuti
soľ, vanilkový cukor, roztopený tuk na pomastenie

postup

1.
Do misy dáme múku, soľ, cukor, žĺtky, vykysnutý kvások, roztopený tuk v teplom mlieku, kôru, vanilkový cukor. Všetko vymiesime a dáme vykysnúť.
 
2.
Potom vyvaľkáme na 8 mm hrúbku a krájame štvorce 7x7 cm alebo vykrajujeme kolieska, ktoré naplníme ľubovoľnou plnkou a buchty dobre spojíme.
3.
Dáme ich na dobre vymastený plech a buchty vymastíme na na bokoch. Necháme podkysnúť a dáme upiecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kysnuté cesto
Cesto ako pavučinka: Toto univerzálne kysnuté cesto s jogurtom je fantastické, zamilujete si ho!
Pri najbližšom pečení vyskúšajte tento recept fantastické kysnuté cesto. Krehké a extra nadýchané.
Ešte ich robievate? Recepty, ktoré vás vrátia do detstva
Ešte ich robievate? Recepty, ktoré vás vrátia do detstva
Všetci ich poznáme. Niektoré obľubujeme viac, iné menej, ale stále platí pravidlo, že naše maminky a babičky...
Pečené buchty
Tradičné pečené buchty 3x inak
Tri rôzne cesty a cestá k dokonalému výsledku.
TOP
15 receptov na kysnuté koláče koláče s ovocím: Cesto ako perinka! Stačí pridať túto surovinu a už nikdy ho
15 receptov na kysnuté koláče s ovocím: Cesto ako perinka! Stačí pridať túto surovinu a už nikdy ho nebudete robiť inak, najlepšia rada od babičky
Čo dnes upiecť? Vyberte si z našej bohatej ponuky šťavnatých koláčov, ktoré sú pripravené z kysnutého cesta...
Kysnuté buchty s vanilkovou omáčkou
Sladké letné prekvapenie ako od babičky – pripravte si parené buchty
Prázdniny u babičky sa vždy spájali s našimi tradičnými obľúbenými dobrotami. Na tanieri nikdy nemohli...
Zemiakové klobásky - kyšky
Tipy na lacné a chutné jedlá z regiónov Slovenska
Pôvodná slovenská gastronómia je plná skvelých, nenáročných receptov, ktoré vám ušetria čas i niekoľko eur.