Bavorské perníčky
6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
500
g
kryštálový cukor
2
KL
mletá škorica
1/2
KL
mletý kardamón
1/2
ks
citrón
500
g
nelúpané mandle
trochu
čokoládová poleva
postup
1.
Vajíčka vyšľaháme do penista spolu s cukrom. Vmiešame škoricu, kardamón a citrónovú šťavu. Pridáme citrónovú kôru, nahrubo mleté mandle a vypracujeme hladké cesto.
2.
Rozvaľkáme ho, povykrajujeme z neho kolieska, ktoré uložíme na vymastený plech a necháme ich asi hodinu odstáť. Potom ich vložíme do rúry, ktorú zapneme na 150°C a pomaly pečieme do zlatista.
3.
Upečené perníčky necháme vychladnúť, potom ich ozdobíme čokoládovou polevou, prípadne celými mandľami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.