Guláš - polievka aj hlavné jedlo
4
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mäso podľa chuti
2
ks
stredne veľké zemiaky
2
ks
väčšie cibule
1
ks
pór
1
kocka
mäsový bujón
soľ
2
strúčiky
cesnaku
mletá červená paprika
korenie
olej
hladká múka
postup
1.
Vo väčšom hrnci si rozpálime olej. Pridáme na malé kocky pokrájané a odblanené mäso. ked sa mäso zatiahne podlejeme vodou. Pridáme mletú papriku, okoreníme. Ja pridávam aj domácu paprikovú pastu a dusíme do mäkka.
2.
V druhom hrnci zohrejeme 0,5 litra vody a rozpustíme si bujón. Pridáme nakrájanú cibuľu, nastrúhané zemiaky,cesnak a pór. Rozvaríme a odstavíme. Všetko rozmixujeme na hladkú riedku kašu ktorú vlejeme do prvého hrnca s mäsom.
3.
Dolejeme vody podľa toho či chceme gulášovú polievku alebo guláš ako hlavné jedlo :-) Necháme prevrieť
4.
V malom hrnci si spražíme na oleji hladkú múku, odstavíme a pridáme trochu mletej papriky. Pozor aby sa nespálila lebo by zhorkla. Zásmažkou dohustíme jedlo podľa chuti lebo rozmixovaná zelenina už jedlo zahustila. Ešte chvíľu necháme prejsť varom, Odstavíme a dokoreníme ak je treba...
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.