FOTORECEPT: Petržlenovo-pórková kaša s čiernymi olivami
2
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
pór
3
ks
veľký petržlen
10
ks
čierna oliva
1
hrsť
nasekaná petržlenová vňať
2
strúčiky
cesnaku
1/2
KL
soľ
1/2
KL
mleté čierne korenie
1
PL
citrónová šťava
1
PL
olivový olej
postup
1.
Petržlen očistíme a nakrájame na kocky. Spolu s nakrájaným pórkom ho na 1 PL oleja osmažíme.
2.
Po 10-tich minútach zalejeme zeleninu 500 ml vody a necháme na miernom plameni dusiť, pokým nebude zelenina mäkká.
3.
Po asi 20-tich minútach zmes rozmixujeme. Nemusíme ale úplne dohladka, kusy zeleniny nebudú vadiť. Hotovú kašu ochutíme soľou, korením, petržlenovou vňaťou a šťavou z citróna. Nakoniec pridáme nasekané čierne olivy. Dobrú chuť!
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.