Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Dusené petržlenové šampiňóny s vajíčkom

hanus_prg
hanus_prg
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
čerstvé šampiňóny
1 ks
cibuľa
2 hrste
nasekaná petržlenová vňať
2 ks
vajce
1 KL
kari
1 KL
soľ
2 ks
paradajka
čierne mleté korenie
1 KL
horčica

postup

1.
Šampiňóny nakrájame na plátky a cibuľu na mesiačiky.
2.
Paradajky nakrájame na štvrtiny a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.
3.
Šampiňóny, cibuľu, paradajky a vňať osmažíme na 1 PL oleja cca 10 minút. Potom ku zmesi pridáme asi 100 ml vody, soľ, čierne mleté korenie, 1 KL horčice a kari. Podusíme 10 minút.
4.
Nakoniec pridáme 2 surové vajcia, panvicu prikryjeme a necháme na miernom plameni dopiecť, až budú vajíčka na povrchu uvarené. Môžeme ich aj so zmesou premiešať, rýchlejšie sa tak upečú a celú zmes aspoň zahustia.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...