Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Dusené petržlenové šampiňóny s vajíčkom

hanus_prg
hanus_prg
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
čerstvé šampiňóny
1 ks
cibuľa
2 hrste
nasekaná petržlenová vňať
2 ks
vajce
1 KL
kari
1 KL
soľ
2 ks
paradajka
čierne mleté korenie
1 KL
horčica

postup

1.
Šampiňóny nakrájame na plátky a cibuľu na mesiačiky.
2.
Paradajky nakrájame na štvrtiny a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.
3.
Šampiňóny, cibuľu, paradajky a vňať osmažíme na 1 PL oleja cca 10 minút. Potom ku zmesi pridáme asi 100 ml vody, soľ, čierne mleté korenie, 1 KL horčice a kari. Podusíme 10 minút.
4.
Nakoniec pridáme 2 surové vajcia, panvicu prikryjeme a necháme na miernom plameni dopiecť, až budú vajíčka na povrchu uvarené. Môžeme ich aj so zmesou premiešať, rýchlejšie sa tak upečú a celú zmes aspoň zahustia.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...