Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Dusené petržlenové šampiňóny s vajíčkom

hanus_prg
hanus_prg
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
čerstvé šampiňóny
1 ks
cibuľa
2 hrste
nasekaná petržlenová vňať
2 ks
vajce
1 KL
kari
1 KL
soľ
2 ks
paradajka
čierne mleté korenie
1 KL
horčica

postup

1.
Šampiňóny nakrájame na plátky a cibuľu na mesiačiky.
2.
Paradajky nakrájame na štvrtiny a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.
3.
Šampiňóny, cibuľu, paradajky a vňať osmažíme na 1 PL oleja cca 10 minút. Potom ku zmesi pridáme asi 100 ml vody, soľ, čierne mleté korenie, 1 KL horčice a kari. Podusíme 10 minút.
4.
Nakoniec pridáme 2 surové vajcia, panvicu prikryjeme a necháme na miernom plameni dopiecť, až budú vajíčka na povrchu uvarené. Môžeme ich aj so zmesou premiešať, rýchlejšie sa tak upečú a celú zmes aspoň zahustia.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...