Pridať recept

Pirohy s lekvárom

4
porcie
47
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

40 g
maslo
1 ks
vajce
60 g
jemný tvaroh
250 g
hrubá múka
100 ml
mlieko
8 PL
slivkový lekvár
1 štipka
soľ

postup

1.
Maslo vymiešame so soľou a vajíčkom. Pridáme tvaroh, múku a mlieko. Zo zmesi vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske na cca 1 cm hrúbku.
 
2.
Z cesta povykrajujeme kolieska, do každého dáme lyžičku lekváru a poriadne ho uzavrieme. Hotové pirohy hodíme do vriacej osolenej vody a varíme dovtedy, kým nevyplávajú na povrch.
3.
Podávame ich s rozpusteným maslom a na vrch ich môžeme posypať opraženou strúhankou, orieškami alebo makom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
GRIFF1
29.9.2018 10:51 | |
+0 -0
Dobru den... Velmi by ma potesilo, ak by k obrazku, na ktorom su znazornene tie nadherne pirohy, bol pripojeny aj vizualny navod akym sposobom tento tvar piroh vytvarovat
HelkaTT
1.8.2019 16:48 | |
+1 -0
tieto pirohy sú tvarované formičkou, ktorá sa dá kúpiť v každom obchode s kuchynskými potrebami, kedysi to bolo železiarstvo a pod. obchody... do roztvorenej formičky sa vloží vykrojené koliesko z cesta a formička sa zatvorí a hotovo... je to veľmi rýchle, pohodlné a pirôžky sú rovnaké... veľa úspechov...
Podobné články
Tradičné slané jedlá zo zemiakového cesta
Lokše, knedličky, perky či gruľlovníky Milujeme všetci!
TOP 5 receptov na tradičné i menej tradičné PIROHY
Slováci milujú pirohy a v každom regióne ich volajú i pripravujú inak.
To naj z tradičnej slovenskej kuchyne: Pirohy
Pirohy v rôznych obdobách sú charakteristické pre viacero krajín sveta. U nás sa pripravujú so slanými alebo...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...