Pridať recept

Hráškovo - mäsové rizoto

ingrediencie

30 g
cibuľa
50 g
tuk
250 g
kuracie mäso
250 g
zelený hrášok
250 g
ryźa
50 g
syr tvrdý
podľa chuti
mletá červená paprika
trochu
soľ

postup

1.

Nakrájanú cibuľu speníme na tuku.

 
2.

Potom pridáme mletú papriku, na kocky nakrájané mäso a ihneď podlejeme vodou - aby paprika nezhorkla.

3.

Mäso udusíme do polomäkka.

4.

Potom pridáme hrášok a spolu ešte dusíme 10 minút.

5.

K hrášku s mäsom pridáme premytú ryžu, podlejeme 1/2 litrom vody a dusíme.

6.

Vyskúšame, či je ryža a mäso mäkké - ak áno, rizoto osolíme a zamiešame doň nastrúhaný syr.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať