Hráškovo - mäsové rizoto
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
30
g
cibuľa
50
g
tuk
250
g
kuracie mäso
250
g
zelený hrášok
250
g
ryźa
50
g
syr tvrdý
podľa chuti
mletá červená paprika
trochu
soľ
postup
1.
Nakrájanú cibuľu speníme na tuku.
2.
Potom pridáme mletú papriku, na kocky nakrájané mäso a ihneď podlejeme vodou - aby paprika nezhorkla.
3.
Mäso udusíme do polomäkka.
4.
Potom pridáme hrášok a spolu ešte dusíme 10 minút.
5.
K hrášku s mäsom pridáme premytú ryžu, podlejeme 1/2 litrom vody a dusíme.
6.
Vyskúšame, či je ryža a mäso mäkké - ak áno, rizoto osolíme a zamiešame doň nastrúhaný syr.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.