Pridať recept

FOTORECEPT: Špaldové kôpky

28
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
špaldové pukance BIO
250 g
kryštálový cukor
1 ks
palmarín
Salko

postup

Koláčiky sa pripravujú tak, ako burizonové guľky, burizony sa nahradia špaldovými pukancami(BIO)
1.
Pripravíme si suroviny. Špalda je predchodkyňa pšenice. Je to jedna z najstarších obilnín na svete. Má priaznivé účinky na organizmus so skvelými výživovými vlastnosťami. Je ľahko stráviteľná a má vysokú nutričnú hodnotu. Potrebujeme ešte papierové košíčky.
Fotorecept: Špaldové kôpky
Fotorecept: Špaldové kôpky
Zdroj: dorisa
 
2.
Do kastróla rozpustíme cukor, necháme ho mierne skaramelizovať. Potom pridáme tuk a necháme rozpustiť.
Fotorecept: Špaldové kôpky
Fotorecept: Špaldové kôpky
Zdroj: dorisa
3.
Pridáme kandizované sladené mlieko a miešame, kým je masa kompaktná.
Fotorecept: Špaldové kôpky
Fotorecept: Špaldové kôpky
Zdroj: dorisa
4.
Pridáme špaldové pukance a necháme vychladnúť.
Fotorecept: Špaldové kôpky
Fotorecept: Špaldové kôpky
Zdroj: dorisa
5.
Z masy pomocou lyžičky, alebo naberačky na zmrzlinu tvarujeme kôpky,ktoré hneď ukladáme do košíčkov.
Fotorecept: Špaldové kôpky
Fotorecept: Špaldové kôpky
Zdroj: dorisa
6.
U nás doma zmiznú hneď ako prvé.
Fotorecept: Špaldové kôpky
Fotorecept: Špaldové kôpky
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať