FOTORECEPT: Špaldové kôpky
28
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
špaldové pukance BIO
250
g
kryštálový cukor
1
ks
palmarín
Salko
postup
Koláčiky sa pripravujú tak, ako burizonové guľky, burizony sa nahradia špaldovými pukancami(BIO)
1.
Pripravíme si suroviny. Špalda je predchodkyňa pšenice. Je to jedna z najstarších obilnín na svete. Má priaznivé účinky na organizmus so skvelými výživovými vlastnosťami. Je ľahko stráviteľná a má vysokú nutričnú hodnotu. Potrebujeme ešte papierové košíčky.
2.
Do kastróla rozpustíme cukor, necháme ho mierne skaramelizovať. Potom pridáme tuk a necháme rozpustiť.
3.
Pridáme kandizované sladené mlieko a miešame, kým je masa kompaktná.
5.
Z masy pomocou lyžičky, alebo naberačky na zmrzlinu tvarujeme kôpky,ktoré hneď ukladáme do košíčkov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.