Pridať recept

FOTORECEPT: Kandizovaná pomarančová kôra

Fotorecept: Kandizovaná pomarančová kôra
Zdroj: dorisa
1
porcia
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
pomaranče
8 PL
kryštálový cukor

postup

Budem piecť biskupsky chlebíček a tam mi treba presladené kandizované ovocie, pomarančovú a citrónovú kôru kandizovanú. Tak som si spravila najprv z pomarančov. Využijeme tak celý pomaranč, dužinu na zjedenie a kôru na skaramelizovanie. Takto isto si môžeme pripraviť aj kôru z citróna.
1.
Pripravíme si suroviny. Najlepšie je použiť chemický neošetrované pomaranče. Ak nemáme, tak ich dôkladne umyjeme. Vyumývaný pomaranč poriadne v horúcej vode osušíme, obielime a kôru nakrájame na jemné pasiky, potom na kocočky.
Fotorecept: Kandizovaná pomarančová kôra
Fotorecept: Kandizovaná pomarančová kôra
Zdroj: dorisa
 
2.
Potom dáme do kastróla cukor a trocha ho rozpustíme.
Fotorecept: Kandizovaná pomarančová kôra
Fotorecept: Kandizovaná pomarančová kôra
Zdroj: dorisa
3.
Potom pridáme nakrájanú kôru a podusíme cca 5-7 minút. Proces môžeme opakovať. Ja som ich varila len jedenkrát a dokonca som ich aj skladovala v chladničke dlhšie. Necháme vychladnúť.
Fotorecept: Kandizovaná pomarančová kôra
Fotorecept: Kandizovaná pomarančová kôra
Zdroj: dorisa
4.
Kandizovanú pomarančovú koru používame do pečenia, alebo ako ozdobu na keksíky.
Fotorecept: Kandizovaná pomarančová kôra
Fotorecept: Kandizovaná pomarančová kôra
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.