FOTORECEPT: Kandizovaná pomarančová kôra
1
porcia
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
pomaranče
8
PL
kryštálový cukor
postup
Budem piecť biskupsky chlebíček a tam mi treba presladené kandizované ovocie, pomarančovú a citrónovú kôru kandizovanú. Tak som si spravila najprv z pomarančov. Využijeme tak celý pomaranč, dužinu na zjedenie a kôru na skaramelizovanie. Takto isto si môžeme pripraviť aj kôru z citróna.
1.
Pripravíme si suroviny. Najlepšie je použiť chemický neošetrované pomaranče. Ak nemáme, tak ich dôkladne umyjeme. Vyumývaný pomaranč poriadne v horúcej vode osušíme, obielime a kôru nakrájame na jemné pasiky, potom na kocočky.
2.
Potom dáme do kastróla cukor a trocha ho rozpustíme.
3.
Potom pridáme nakrájanú kôru a podusíme cca 5-7 minút. Proces môžeme opakovať. Ja som ich varila len jedenkrát a dokonca som ich aj skladovala v chladničke dlhšie. Necháme vychladnúť.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.