Pridať recept

Zemiakové guľky s mletým mäsom

6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

550 g
zemiaky uvarené v šupke
1 ks
vajce
trochu
solamyl
trochu
polohrubá múka
1 štipka
soľ

Plnka:

200 g
mleté bravčové mäso
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 KL
sójová omáčka
1 ks
žĺtok
2 PL
strúhanka
50 g
slanina
1 ks
cibuľa
trochu
olej

postup

1.
Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť, potom ich ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. K zemiakom pridáme vajíčko, múku, solamyl, soľ a vypracujeme hladké cesto.
 
2.
Mleté mäso v miske dochutíme soľou, korením, sójovou omáčkou a žĺtkom. K zmesi primiešame opraženú cibuľu so slaninou a necháme ju chvíľu vychladnúť.
3.
Zemiakové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame ho na štvorce. Do každého dáme lyžičku plnky, urobíme z neho guľky, ktoré uvaríme v slanej vriacej vode.
4.
Uvarené guľky vyberieme, pokvapkáme olejom a podávame napríklad so slaninou, opečenou cibuľkou alebo kapustou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Škubánky s makom a maslom
Poznáte ŠKUBÁNKY? Tento recept z chudobnej kuchyne pripravíte pomocou varešky zo zemiakov a múky, na slano aj na sladko!
Rýchle a jednoduché jedlá milujeme a toto je jedno z nich! Stačí pár surovín a pripravíte dobrotu na obed aj večeru.