Pridať recept

Torta s višňami

ingrediencie

3,5 PL
kryštálový cukor
3 ks
vajce
1,5 PL
kakao
2 PL
hladká múka
1/2 ČL
prášok do pečiva
1,5 litre
mlieko
4 balíčky
vanilkový puding
2 PL
Gustin
20 PL
kryštálový cukor
250 g
margarín
250 ml
smotana na šľahanie
konzerv
višňový kompót

postup

1.
Oddelíme žĺtky od bielok. V miske vymiešame žĺtky s cukrom. V druhej miske vyšľaháme z bielok sneh a pridáme k žĺtkovej zmesi. Múku, práškový cukor a kakao spojíme a taktiež zľahka primiešame. Menší plech obložíme papierom a naň vylejeme hmotu. ( Alebo okrúhlu formu) Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 20 min. Keďže potrebujeme 3 piškóty, postup zopakujeme ešte 2 x ( ingrediencie v recepte sú na 1 piškótu)
 
2.
Krém 1: V miske ohrejeme mlieko,pridáme vanilkový pudingový prášok s gustínom a uvaríme puding. Necháme ho vychladnúť. Osobitne vymiešame margarín s 20 PL cukru, K tejto hmote postupne pridávame vychladnutý puding za stáleho miešania mixérom..
3.
Krém 2: Smotanu na šľahanie vyšľaháme mixérom.
4.
Plníme: piškóta, višňový kompót, vanilkový krém, šľahačka a opakujeme 2 x ľubovolne ozdobíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať