Paradajková nátierka s droždím
nízka
náročnosť
ingrediencie
60
g
tuk
1
ks
cibuľa
400
g
paradajka
2
PL
hladká múka
trochu
mlieko
trochu
kečup alebo paradajkový pretlak
50
g
droždie
podľa chuti
cukor
podľa chuti
soľ
postup
1.
Na polovici tuku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané paradajky, rozvaríme, pretlačíme cez sito a uvaríme dohusta. Zo zvyšku tuku a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom a uvaríme na kašu. Primiešame paradajkový pretlak a spolu uvaríme.
2.
Droždie rozmiešame s cukrom a pridáme do omáčky. Podľa chuti osolíme a miešame dohladka. Podávame s pečivom.
3.
TIP: Na prípravu nátierky môžeme použiť aj hotový paradajkový pretlak.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.