Pridať recept

Palacinkové krokety

8
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Palacinkové cesto

3 poháre
hladká múka
3 ks
vajce
1 pohár
mlieko
1 KL
cukor
štipiek
soľ

Na obalenie

2 ks
vajce
6 PL
pokrmový tuk
štipiek
soľ

Plnka

600 g
kyslá kapusta
400 g
šampiňóny
2 ks
cibuľa
4 PL
olej
4 PL
maggi polievkové korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
Pripravíme cesto: Vajce rozšľaháme v mlieku. Postupne pridávame múku, cukor a soľ. Cesto zriedime vodou tak, aby získalo konzistenciu hustej smotany. Na 30 minút necháme odstáť. Potom z cesta urobíme palacinky.
 
2.
Pripravíme plnku: Kyslú kapustu nakrájame, uvaríme a scedíme. Cibuľu olúpeme, umyjeme, nakrájame na kocky a na 2 lyžiciach rozpáleného tuku osmažíme dozlata. Šampóny umyjeme, necháme odkvapkať, nakrájame na plátky a osmažíme na zbytku oleja. Pred koncom smaženia pridáme polievkové korenie, osmaženú cibuľu a kapustu. Dochutíme soľou, korením, premiešame a smažíme ďalších 10 minút.
3.
Na každú palacinku dáme lyžicu plnky a preložíme ako obálku, aby sme získali tvar obdĺžnika. Vajce rozšľaháme s dvoma lyžicami vody a štipkou soli. Namáčame v nich naplnené palacinky a obalíme v strúhanke. Krokety smažíme na rozpálenom tuku dozlata.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 pochúťky z kyslej kapusty: Rýchly šalát, chrumkavé placky a vláčne lokše
3 pochúťky z kyslej kapusty: Tieto ste asi ešte neskúšali
Ak máte po ruke domácu či kupovanú kyslú kapustu, polovicu prípravy máte hotovú.
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
Fotorecept: Domáca kvasená kyslá kapusta
Poctivá kyslá kapusta. Prezradíme vám rôzne spôsoby jej prípravy
Keď sa vám raz podarí doma naložiť dobrú kyslú kapustu, tak sa tej závislosti nezbavíte.
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!