Pridať recept

Belus

ingrediencie

1 kg
polohrubá múka
1 kg
hrubá múka
hrozienka
5 KL
cukor
1 ČL
soľ
1/4 ks
maslo
1 dl
olej
1,5 dl
mlieko
droždie
1 ČL
prášok do pečiva
2 ks
vaječný žĺtok

postup

1.
Mlieko si zohrejeme, dáme do neho droždie, kus cukru a prášok do pečiva.
 
2.
Vypracujeme redšie cesto, dáme ho na lopár a necháme pol hodinu pokysnúť.
3.
Vymastíme plech, dáme cesto a potrieme rozpustenou masťou, popicháme vidličkou, necháme ešte chvíľu podkysnúť na plechu.
4.
Pečieme 20 minút na najvyššej teplote, potom 40 minút na 150°C.
5.
Po vytiahnutí ešte raz potrieme masťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať