Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Langoše s cesnakom

halenka
halenka
8
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
1 KL
soľ
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva
1 PL
olej
20 g
droždie
140 g
biely jogurt
250 ml
mlieko
olej na vyprážanie

Na potretie

1 ks
cesnak
olej
soľ

Na dochutenie

200 g
strúhaný syr
kečup alebo tatárská omáčka

postup

2.
Do misy dáme suché suroviny: múku, soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame. Do stredu urobíme jamku, nalejeme tam olej, rozmrvené droždie, pridáme jogurt a vlažné mlieko.
7.
Kúsok cesta v rukách natiahneme do želanej veľkosti, teda čo najviac. Vkladáme do rozpáleného oleja minimálnej hĺbky 2 cm.
9.
Do prelisovaného cesnaku nalejeme olej a trochu osolíme. Tak aby sa to dalo dobre roztierať.
11.
Môžeme si ho vylepšiť kečupom a syrom, či tatárskou omáčkou. Alebo aj nasladko potrieť lekvárom, obložiť ovocím a šľahačkou.
12.
Dobrú chuť.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Alpha41
19.3.2016 14:12 | |
+7 -3
Spokojnosť.... Len odporúčam všetky suroviny x2 lebo sa upapáte :-D
galektro
13.1.2016 15:03 | |
+15 -4
Dobry recept. prvy krat som robil kysnure a ok. Ale pokial mate aspom 2 deti, doporucim zdvojit davku DDD. dobru chut.
mladadama
23.5.2015 12:34 | |
+11 -4
su super, vdaka za skvely receptik ;)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...