Pridať recept

FOTORECEPT: Intarzované dvojfarebné linecké pečivo

Fotorecept: Intarzované dvojfarebné linecké pečivo
Zdroj: Anna346
20
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
300 g
maslo alebo palmarínu
200 g
práškový cukor
4 ks
źĺtok
1 ks
vajce
1 štipka
soľ
3 PL
kakao

postup

1.

Z ingrediencii zamiesime cesto, ale bez kakaa,len biele, až ideme robiť keksíkov viac tak si zamiesime ešte jedno cesto a to už s kakaom,až nie tak si cesto dáme na polovicu a primiesime kakao do jednej z nich a necháme cesto oddychovať asi 2 hod v chlade...

Fotorecept: Intarzované dvojfarebné linecké pečivo
Fotorecept: Intarzované dvojfarebné linecké pečivo
Zdroj: Anna346
 
2.

potom cestá rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary,najlepšie po dva kusy na raz a prekladáme z jedného do druhého a pokladieme na plech s papierom na pečenie a popritláčame z ľahka miesta vkladania, aby sa to spojilo a neoddeľovalo sa to pri pečení. Hrúbka rozvaľkaného cesta 3-4 mm.

Fotorecept: Intarzované dvojfarebné linecké pečivo
Fotorecept: Intarzované dvojfarebné linecké pečivo
Zdroj: Anna346
3.

Takéto rôzne vzory sa dajú urobiť a dáme piecť do ružova pri 180-200 stupňoch.

 

Fotorecept: Intarzované dvojfarebné linecké pečivo
Fotorecept: Intarzované dvojfarebné linecké pečivo
Zdroj: Anna346
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Orechové linecké koláčiky plnené Nutellou
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
TOP
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dalo by sa povedať, že je to asi najobľúbenejšie vianočné pečivo a len málokto by si bez neho vedel...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukárky na dokonalé linecké cesto, je krehké,
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukrárky, ako urobiť najlepšie linecké cesto, je krehké, vláčne a perfektne sa s ním pracuje
Krehké, jemné a rozplýva sa na jazyku! Ak chcete mať úžasné linecké koláčiky, dávajte si pozor na tieto...
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...