Pridať recept

Štedrák

25
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
70 g
práškový cukor
1/4 KL
soľ
80 g
maslo
20 g
droždie
300 ml
mlieko

Plnka 1

100 g
práškový cukor
1 ks
vajce
2 PL
voda
150 g
orechy

Plnka 2

100 g
práškový cukor
1 ks
vajce
150 g
mak
1 KL
citrónová kôra
2 PL
voda

Plnka 3

2 PL
voda
40 g
práškový cukor
150 g
slivkový lekvár

Plnka 4

4 PL
práškový cukor
2 ks
vajce
2 KL
citrónová kôra
1 PL
detská krupica
300 g
tvaroh

postup

1.
Cesto: Múku preosejeme, pridáme vajce, maslo, soľ, cukor, vykysnuté droždie v 100 ml vlažného mlieka. Zamiesime so zvyšným vlažným mliekom na vláčne cesto, pomúčime a necháme vykysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu.
Štedrák
Štedrák
Zdroj: BlazenaSadovska
 
2.
Potom ho rozdelíme na 5 dielov. Každý diel postupne vyvaľkáme na tenký plát. Menší plech /32x40cm/ vymastíme a položíme prvý plát cesta.
3.
Natrieme orechovou plnkou, ktorú si pripravíme zmiešaním surovín, ktoré povaríme 2 minúty a necháme vychladnúť. Prikryjeme ďalším plátom cesta, potrieme makovou plnkou, ktorú si pripravíme ako orechovú. Prikryjeme ďalším plátom cesta a potrieme ho lekvárovou plnkou, kde stačí všetky suroviny iba zmiešať.
4.
Prikryjeme ďalší plát a potrieme tvarohovou plnkou, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Povrch prikryjeme posledným plátom cesta a potrieme mliekom.
5.
Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 20 minút, kým sa nám cesto neodtiahne od okrajov plechu. Po upečení posypeme povrch koláča práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
janula1204
12.2.2018 17:17 | |
+2 -0
Perfektný, zmizol jedna radosť. Ja som ho trošku pozmenila. Na džem som dala makovú plnku a pridala jablká na ďalšiu vrstvu. Cesto-super sa s ním robí a hlavne chutné. Jednička s *
BlazenaSadovska
18.12.2014 12:40 | |
+2 -1
niet za čo, teší ma, že sa Vám vydaril, super (y)
Anonymný nick
18.12.2014 11:04 | |
+2 -2
práve som ho rozkrojila a je úúúúúžasný, ĎAKUJEM
Podobné články
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Ako rýchlo a jednoducho olúpať orechy? Tento spôsob takmer nikto nepozná, trvá pár sekúnd!
Toto by vám nikdy nenapadlo! Geniálny TRIK, ako olúpať orechy behom pár sekúnd, takmer nikto ho nepozná
Perfektný spôsob, ako olúpať orechy behom pár sekúnd a bez väčšej námahy!
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť najčastejšie? Odborníci radia
Orechy patria medzi top potraviny, ktoré sa v našich domácnostiach nachádzajú počas celého roka. Okrem toho,...
Čo dokážu medové orechy?
Medové orechy sú skutočnou superpotravinou: Ak ich budete jesť pravidelne, môžete očakávať toto
Vedeli ste, že: med a vlašské orechy sú účinné aj samostatne, spoločne však dokážu zázraky?