Pridať recept

Francúzsky šalát

ingrediencie

500 g
zemiaky
60 g
zeler
80 g
mrkva
60 g
petržlen
podľa chuti
soľ
1 ks
kyslé jablko
2 ks
kyslá uhorka
20 ks
kapary
100 g
sterilizovaný hrášok

Majonéza

6 ks
vaječný žĺtok
1 PL
horčica
3,5 dl
olej
1/2 ks
citrón
trochu
soľ

postup

1.

Zeleninu očistíme a dáme variť do vriacej osolenej vody. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Uvarenú zeleninu, ošúpané zemiaky, olúpané jablko a kyslé uhorky pokrájame na malé kocky, kapary posekáme nadrobno a hrášok precedíme.

 
2.

Všetko spolu zľahka premiešame a spojíme majonézou. Hotový šalát môžeme ešte podľa chuti okysliť citrónovou šťavou a dosoliť.

3.

Majonéza: Žĺtky zmiešame s horčicou a za stáleho miešania pomaly prilievame olej. Vymiešanú majonézu ochutíme citrónovou šťavou a osolíme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Šalátová misa
5 krokov k dobrému šalátu: Takto na čerstvú zeleninu presvedčíte deti i manžela
S týmito tipmi bude váš šalát dokonale vybalansovaný a zachutí aj najväčším odporcom čerstvej zeleniny.
Vylepšené zeleninové šaláty ako hlavné jedlo: Takto si ich zamiluje celá rodina
Zeleninové šaláty ako hlavné jedlá obľubujú skôr ženy. Pre deti sú menej lákavé a muži majú pocit,...