Pečené zemiaky plnené tuniakom
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
zemiak
3
PL
chren
150
ml
mlieko
1
zväzok
jarná cibuľka
1
konzerva
tuniak vo vlastnej šťave
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
100
g
tvrdý strúhaný syr
postup
1.
Zemiaky poriadne umyjeme a v šupke ich uvaríme v slanej vode. Potom ich pozdĺžne prekrojíme a vnútro vydlabeme tak, aby v nich vznikla miska. Rúru dáme vyhriať na 190°C a zapneme gril.
2.
Vydlabanú zemiakovú zmes zmiešame s postrúhaným chrenom a teplám mliekom. Primiešame scedeného tuniaka a jarnú cibuľku. Zmes dochutíme soľou, korením a naplníme ňou vydlabané zemiaky.
3.
Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do rúry a pečieme približne 5 minút do zlatista. Zemiaky pred podávaním posypeme strúhaným syrom a zvyšnou jarnou cibuľkou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.