Pridať recept

Plnený moriak

ingrediencie

3 kg
moriak
5 ks
žemľa
3 ks
vajce
200 g
slanina
podľa chuti
soľ
trochu
majorán

postup

1.

Očisteného a umytého moriaka položíme chrbtom na pracovnú dosku a od hrtana začneme oddeľovať kožu od mäsa. Začíname prstami, potom rukou a neskôr, keď už rukou nedočiahneme, hladkou okrúhlou rúčkou lyžice. Dávame pozor, aby sa koža nepotrhala, ak ju však niekde pretrhneme, hneď ju zašijeme. Na chrbte kožu neoddeľujeme.

 
2.

Žemle namočíme do vody, vyžmýkame ich a zmiešame s vajcami. Slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme do sklovita, pridáme k žemliam a dobre vymiešame.

3.

Touto plnkou naplníme moriaka pod kožou. Začneme opäť od hrtana. Lyžicou vkladáme plnku pod kožu a prstami ju posúvame do rovnomernej vrstvy po celom moriakovi.

4.

Po naplnení otvor pri hrtane zošijeme, moriaka osolíme, do brušnej dutiny vložíme trocha majoránu, podlejeme vodou a pečieme asi 3 hod. Často polievame vlastnou šťavou a podlievame horúcou vodou. Podávame so zemiakovým šalátom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...
Recept na pravé špagety Carbonara - budete prekvapení, čo do nich vôbec nepatrí
Budete prekvapení, čo do nich vôbec nepatrí: Recept na pravé špagety Carbonara
Špagety Carbonara patria medzi najznámejšie a najobľúbenejšie cestoviny. Sú rýchle, chutné a tak krásne...
Toto dávajú jesť deťom? Šéfkuchár Martin Novák ostal zhrozený z toho, čo našiel. Ako jediní nedostali žiadnu nálepku
Toto dávajú jesť deťom? Šéfkuchár Martin Novák ostal zhrozený z toho, čo našiel. Ako jediní nedostali žiadnu nálepku
Najlacnejší sirup, dochucovadlá aj chémia. Šéfkuchár Martin Novák sa po príchode do tatranského penziónu...
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Pirohy sú jedným z našich najobľúbenejších jedál. Radi ich pripravujeme na sladko alebo na slano. A hoci je...
Losos
Čo sú biele škvrny na pečenom lososovi? Je lepšie to vedieť
Losos je ryba, ktorá sa teší obrovskej obľube a neodrádza ju ani jeho cena. Jeho konzumácia v akejkoľvek forme...
TOP
Langoše z kyslej smotany - vynikajúce, FOTORECEPT
Do oleja dajte túto surovinu, tak dobré langoše ste ešte nejedli! Recept na výborné langoše z kyslej smotany, mäkké a krásne zlatisté
Langoše mäkké ako vatička a z toho najlepšieho cesta z chladničky! Prezradíme vám šikovný trik, vďaka...