Pridať recept

Medové kocky s orechovou grilážou

Medové kocky s orechovou grilážou
Zdroj: BlazenaSadovska
30
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
práškový cukor
2 PL
med
100 g
maslo
2 ks
vajcia
450 g
hladká múka špeciál
1 KL
sóda bikarbóna
500 ml
mlieko
2 ks
zlatý klas DrOetker
140 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
250 g
maslo
200 g
marhuľový lekvár
100 g
kryštálový cukor
120 g
maslo
300 g
vlašské orechy

postup

Rezy sú vynikajúce, vhodné na slávnostné príležitosti.
1.
Cesto: cukor, med a maslo rozpustíme nad parou, necháme trochu vychladnúť, pridáme vajcia, preosiatu múku zmiešanú so sódou bicarbónou. Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme na 3 časti. 2 časti vyvaľkáme, každú osobine, plech /rozmer 28x38 cm/ otočíme opačne, potrieme olejom a upečieme pri teplote 180°C. Tretiu časť vyvaľkáme, preložíme na opačnú stranu plechu, natretú olejom, potrieme vychladnutou grilážou a upečieme. Necháme vychladnúť.
 
2.
Orechová griláž: cukor rozpustíme v hrnci na karamel, pridáme maslo, med, rozpustíme a pridáme na hrubo nasekané orechy. Necháme vychladnúť.
3.
Plnka: v mlieku rozmiešame Zlaté klasy, vanilkový cukor a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a postupne pridávame vychladnutý puding. Spojíme na hladký krém.
4.
Ukladáme nasledovne: na spodný plát natrieme polovicu plnky, priložíme druhý plát, stranou natretou zo spodu marhuľovým lekvárom. Natrieme druhú časť plnky a priložíme plát s grilážou. Necháme postáť kým pláty nezmäknú. Pokrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať