Pridať recept

Čokoládovo - čokoládová torta

20
porcií
180
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

15 ks
vajce
600 g
kryštálový cukor
450 g
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok Dr Oetker
60 g
kakao
1,5 litre
mlieko
6 ks
čokoládový puding Dr Oetker
12 PL
kryštálový cukor
600 g
maslo
podľa chuti
cukor práškový
podľa chuti
kakao
200 g
čokoláda
1 kg
poťahová hmota
1 balíček
biele zdobenie Dr Oetker
1 pohár
džem
1 dl
rum

postup

Dievčenská tortička na krstiny s bielym zdobením Dr. Oetker
1.
Oddelíme žĺtky od bielok, z bielok vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávame cukor, po 1 žĺtky, múku s práškom do pečiva a kakao. Peknú hnedú hmotu vylejeme do vymastených a vysypaných foriem a upečieme. Väčšiu tortu asi 50 min., menšiu asi 35 min. Vyklopíme a necháme dobre vychladnúť. Každú tortu rozrežeme na 3 pláty.
 
2.
Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo si vymiešame s práškovým cukrom a kakaom a postupne pridávame vychladený puding. Šľaháme do hladkého krému. Čokoládu posekáme na jemné kúsky a primiešame do krému.
3.
Jednotlivé pláty si pokvapkáme rumom, natrieme džemom, krémom a kladieme na seba. Keď máme hotové obe torty, postavíme poschodie. Môžeme vystužiť špajľami obalenými v slamke a tenkým tortovým kartónom obaleným v potravinovej fólií.
4.
Dobre vychladnutú tortu potiahneme poťahovou hmotou a ľubovoľne ozdobíme. Veľmi pekne vynikne biele zdobenie Dr. Oetker. Konkrétne tu boli použité všetky 4 druhy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať