Pridať recept

Medové trubičky s karamelovým krémom

Medové trubičky s karamelovým krémom
Zdroj: BlazenaSadovska

ingrediencie

500 g
hladká múka
200 g
práškový cukor
3 PL
tekutý med
1/4 KL
soda bicarbona
3 ks
zltky
100 g
Hera

Plnka

300 g
kryštálový cukor
200 ml
smotana na šľahanie (33 %)
300 ml
mlieko
1 balíček
zlatý klas DrOetker
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
300 g
maslo
200 g
tmavá čokoládová poleva

postup

Recept na trubičky ma veľmi lákal, tak som ho vyskúšala. Trubičky si pamätám z detstva. Sú výborné!
1.
Cesto: všetky suroviny na trubičky spracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade asi hodinu odpočinúť. Potom premiesime a rozvaľkáme na tenko, asi 2 mm, vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm. Trubičky potrieme maslom a natáčame vykrojené kolieska. Upečieme pri teplote 180°C. Hneď po vytiahnutí z rúry ich stiahneme, nakoľko neskôr by sa lámali.
 
2.
Plnka: 300 g kryštálového cukru skaramelizujeme, zalejeme šľahačkovou smotanou a miešame kým sa karamel nerozpustí. Odložíme, občas premiešame, kým nezhustne. Mlieko uvaríme so Zlatým klasom a vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť.
3.
Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme po troche vychladnutý puding a karamel. Vyšľaháme na hladký krém.
4.
Konce trubičiek namáčame do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť. Plnkou naplníme cukrárenské vrecko a plníme pripravené trubičky. Treba ich urobiť trochu v predstihu, aby zmäkli. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
13.12.2020 17:50 | |
+3 -1
Jedna veľká katastrofa!!! Cesto nedrží pokope aj keď pridáte maslo. Celé som ho musela vyhodiť! Bohužiaľ som sa nepoučila z komentáru, kde pani píše, že sa jej stalo to isté! Keď chcete ušetriť čas a peniaze, určite si nájdite iný recept!!!!!!
Anonymný nick
22.12.2016 18:27 | |
+16 -8
cesto mi vobec nedržalo po kope, pridala som viac masla ale stave sa rozpadavalo. chuťovo bolo dobre ale nedalo sa s nim pracovať
BlazenaSadovska
22.1.2016 08:24 | |
+3 -5
Už je asi neskoro, ale je to úplne jednoduché. Plechové trubičky potrieme maslom a vykrojeným kolieskom ich obalíme tak, že koliesko spojíme, asi na 1 cm ho preložíme. Stiahneme hneď po vytiahnutí z rúry, lebo inak sa môžu zlomiť. Dúfam, že som Vám pomohla, aspoň trochu.
Miriam_VK
23.1.2016 16:46 | |
+3 -5
veľmi pekne Vám ďakujem, som i myslela, že ste to zrejme tak robila, teda na plechové trubičky. Tie mávala moja starká. Som sa nádejala, že i bez nich by sa to malo dať, tak som hľadala a našla recept v ktorom sa na varešku ale po menších várkach natáčajú http://ekucharka.net/medove-trubicky-2 Som tohto roku už nezrealizovala, lebo som toho viacero vypekala: plnené medové srdiečka, klasické linecké, ale i makové linecké, medvedie labky, i slané - škvarkovníky.... Najviac som však čas strávila zostrojením šablóny na skladací betlehém a jeho následným upečením z medovníkového cesta. Do budúcna však určite by som chcela Váš skvelý recept urobiť. :)
Podobné články
Medové rezy
Ako na vynikajúce medové rezy? Klasika, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole KROK ZA KROKOM
Medové rezy sú jedným z najtradičnejších vianočných zákuskov. Ich príprava nie je náročná, ale je dobré...
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...