Pridať recept

Misky so šunkou v aspiku

6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Suroviny do aspiku

200 g
šunka
50 g
sterilizovaný hrášok
50 g
sterilizovaná mrkva
1 ks
uvarené vajce natvrdo

Aspik

1/2 kocka
bujón
50 g
želatína
2 PL
citrónová šťava
1 ks
bobkový list
podľa chuti
nové korenie
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Do 1 litra vody rozdrobíme polovicu bujónovej kocky, pridáme korenie, bobkový list, citrónovú šťavu, soľ a povaríme. V 100 ml vody rozpustíme želatínu a vlejeme ju do pripraveného horúceho vývaru. Za stáleho miešania zohrievame, kým sa želatína neroztopí, a precedíme. Na dno formičiek nalejeme tenkú vrstvu aspiku a necháme stuhnúť.
 
2.
Na stuhnutý aspik naaranžujeme plátok šunky a kolieska uvareného vajca. Pridáme hrášok a pokrájanú sterilizovanú mrkvu. Zalejeme aspikom a necháme stuhnúť. Pred podávaním formičku namočíme do teplej vody a aspikovú tortičku vyklopíme na tanier.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí!
Niektoré odrody zeleniny a šalátu ešte len teraz čakajú na svoje zasadenie. Týmto rastlinám sa darí aj...
Mrkvovo orechové rezy
Tieto recepty dnes hľadajú všetci! Najlepšie mrkvové koláče, sú zdravé, chutné a extra rýchle
Výber tých najlepších mrkvových koláčov, ktoré si okamžite zamilujete.
5 zásad, ktoré sa vyplatí dodržať pri príprave aspiku
5 zlatých rád, ktoré zabezpečia, že vám aspik vždy vyjde na jednotku!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...