Pridať recept

FOTORECEPT: Mortadela

8
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčové mäso
250 g
kuracie mäso
3 ks
vajce
cesnaku
1 ČL
mletá červená sladká paprika
1/2 ČL
mletá štipľavá červená paprika
1/4 ČL
mleté čierne korenie
1 ČL
korenie štyroch farieb
soľ

postup

Tento recept má síce taliansky názov ale s talianskou mortadelou asi nemá veľa spoločného... kedysi dávno sme ho takto robievali a ja ho robievam stále rovnako a stále rovnako nám chutí
1.
polovicu kuracieho mäsa pokrájame na menšie kocky a druhú polovicu pomelieme spolu s br.mäsom (pliecko, bôčik, stehno...) dobré je mäso pomlieť 2x. Pomleté aj pokrájané mäso, vajíčka, pretlačený cesnak a koreniny zmiešame. Vajíčka dáme podľa uváženia aj podľa veľkosti. Zmes veľmi dobre, ale ozaj veľmi dobre premiešame, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky odležať aspoň na 12 hodín.
Fotorecept: Mortadela
Fotorecept: Mortadela
Zdroj: evauhlik
 
2.
Potom zmes ešte dobre premiešame a naplníme mikroténový sáčok, alebo sáčok na tlačenku. Ja som použila pre istotu dva mikroténové sáčky. Mortadelu dáme variť do horúcej vody na cca 1,5 hodiny podľa veľkosti. Ja som ju robila v parnom hrnci 100 minút.
Fotorecept: Mortadela
Fotorecept: Mortadela
Zdroj: evauhlik
3.
Mortadelu necháme vychladnúť najlepšie cez noc. Na druhý deň ju posypeme červenou paprikou a nakrájame na tenko. Mortadela je výborná ako súčasť studených mís, ako pohostenie aj ako studená večera.
Fotorecept: Mortadela
Fotorecept: Mortadela
Zdroj: evauhlik
4.
Dajú sa robiť najrôznejšie kombinácie, základ je mleté mäso a pridať možno, rôzne mäkké klobásky, paprikové hrubé párky, biela slanina, olivy a pod.
Fotorecept: Mortadela
Fotorecept: Mortadela
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať