Pridať recept

Vianočná tvarohovo-vanilková torta

Vianočná tvarohovo-vanilková torta
Zdroj: BlazenaSadovska

ingrediencie

8 ks
vajcia
10 PL
jemný kryštálový cukor
10 PL
polohrubá múka
1 balíček
prášok do pečiva
3 PL
voda
1 PL
olej rastlinný
2 PL
kakao

Plnka

500 g
jemný tvaroh nízkotučný
400 ml
smotana na šľahanie
200 ml
kyslá pochúťková smotana
2 balíčky
Puding Créme Olé bez varenia vanilkový
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
2 PL
cukor práškový
1 balíček
Smetafix DrOetker
1 konzerva
jahodový kompót

Na povrch

2 balíčky
Fondán DrOetker

postup

Torta je vhodná na slávnostné príležistosti, je ľahká, osviežujúca a s jahodami je to super pochúťka.

1.

Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, pridáme po jednom žĺtky. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, olej, kakao. Upečieme v dvoch tortových formách, priemer 26 cm. Spodok vyložíme papierom na pečenie. Necháme vychladnúť. Každú prekrojíme na polovicu. Spolu máme 4 časti. Každú pokropíme jahodovou šťavou

 
2.

Plnka: šľahačku vyšľaháme so smetafixom, pridáme tvaroh vo vaničke, kyslú smotanu, práškový cukor, vanilkový cukor, Puding Creme Olé vanilkový bez varenia, premiešame a spolu ešte krátko šľaháme na požadovanú hustotu. Plnku rozdelíme na 3 časti. Jahodový kompót precedíme, šťavu odložíme na pokropenie korpusu.

3.

Ukladáme nasledovne: kakaový korpus, tretina plnky, scedené prekrojené jahody, kakaový korpus, plnka, jahody, kakaový korpus, plnka, jahody a povrch prikryjeme posledným korpusom. Povrch a boky potrieme maslovým krémom. Môže byť iba maslo s cukrom alebo si pripravíte pudingový krém s maslom.

4.

Fondán rozvaľkáme na doske poprášenej solamylom a prikryjeme celý povrch torty. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie a podľa príležitosti, tentokrát to boli Vianoce. Odložíme do chladu. Je výborná, dobrú chuť!

Vianočná tvarohovo-vanilková torta
Vianočná tvarohovo-vanilková torta
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať