Pridať recept

FOTORECEPT: Perníčky v čokoláde

ingrediencie

2 ks
vajce
500 g
cukor
1 kg
hladká múka
250 ml
voda
1/2 KL
sóda
1 ks
salajka
40 g
džem
100 g
med
1/2 ks
prášok do perníka Dr Oetker
džem na zlepenie
tmavá čokoládová poleva Dr Oetker

postup

1.
Cukor dáme variť s vodou. Keď zovrie, pridáme sódu.
Fotorecept: Perníčky v čokoláde
Fotorecept: Perníčky v čokoláde
Zdroj: katik030
 
2.
Ešte do horúceho pridáme aj ostatné suroviny - med, džem, vajcia, salajku, prášok do perníka a múku.
Fotorecept: Perníčky v čokoláde
Fotorecept: Perníčky v čokoláde
Zdroj: katik030
3.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme cez noc v chladničke.
Fotorecept: Perníčky v čokoláde
Fotorecept: Perníčky v čokoláde
Zdroj: katik030
4.
Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme formičkami rôzne tvary - ideáne je použiť čo najmenšie formičky.
Fotorecept: Perníčky v čokoláde
Fotorecept: Perníčky v čokoláde
Zdroj: katik030
5.
Dáme na plech na pečenie a pečieme asi 7-8 minút pri 160 stupňoch.
Fotorecept: Perníčky v čokoláde
Fotorecept: Perníčky v čokoláde
Zdroj: katik030
6.
Upečené perníčky zliepame džemom
Fotorecept: Perníčky v čokoláde
Fotorecept: Perníčky v čokoláde
Zdroj: katik030
7.
a obalíme v čokoládovej poleve.
Fotorecept: Perníčky v čokoláde
Fotorecept: Perníčky v čokoláde
Zdroj: katik030
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Medové rezy
Ako na vynikajúce medové rezy? Klasika, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole KROK ZA KROKOM
Medové rezy sú jedným z najtradičnejších vianočných zákuskov. Ich príprava nie je náročná, ale je dobré...
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...