Pridať recept

FOTORECEPT: Bravčové závitky

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
bravčové mäso zo stehna
1 ks
parenica údená
4
šunka
100 g
slanina údená
1 ks
paradajkový pretlak malý
podľa chuti
soľ, korenie, hlaká múka, olej rastlinný
4 ks
feferónka

postup

Výborné závitky, trocha pikantné.
1.
Pripravíme si suroviny.
Fotorecept: Bravčové závitky
Fotorecept: Bravčové závitky
Zdroj: dorisa
 
2.
Mäso nakrájame na plátky, vyklepeme.
Fotorecept: Bravčové závitky
Fotorecept: Bravčové závitky
Zdroj: dorisa
3.
Každý kus osolíme,okoreníme, do stredu dáme plátok šunky, plátok parenice, rozkrojenú feferónku...
Fotorecept: Bravčové závitky
Fotorecept: Bravčové závitky
Zdroj: dorisa
4.
a zvinieme. Prepichneme ihlou na mäso,aby sa závitky neotvorili pri tepelnej úprave. Obalíme ich v hladkej múke.
Fotorecept: Bravčové závitky
Fotorecept: Bravčové závitky
Zdroj: dorisa
5.
Tieto na rozpálenom oleji rychlo osmahneme, aby sa zatiahli, z každej strany.
Fotorecept: Bravčové závitky
Fotorecept: Bravčové závitky
Zdroj: dorisa
6.
Podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme do mäkka.
Fotorecept: Bravčové závitky
Fotorecept: Bravčové závitky
Zdroj: dorisa
7.
Pred koncom pridáme paradajkový pretlak podľa chuti.
Fotorecept: Bravčové závitky
Fotorecept: Bravčové závitky
Zdroj: dorisa
8.
Nakoniec na panvici upražíme plátky slaniny,ktoré použijeme na dekoráciu,ale aj chuť.
Fotorecept: Bravčové závitky
Fotorecept: Bravčové závitky
Zdroj: dorisa
9.
Podávame s opraženou slaninou na závitku a s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Najlepšie recepty na nedeľný obed s domácou knedľou: Overené FINTY priamo od pani kuchárky na krásne
Najlepšie recepty na nedeľný obed s domácou knedľou: Overené FINTY priamo od pani kuchárky na krásne nadýchanú knedľu, nelepí sa a nikdy nespľasne!
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes variť? Pripravili sme si pre vás výborné recepty, v ktorých hrá hlavnú úlohu...