Pridať recept

Dvojfarebné kocky

30
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajcia
200 g
práškový cukor
100 ml
olej
100 ml
voda
2 PL
kakao
200 g
polohrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
biela hmota
200 g
Cera
200 g
cukor práškový
Náplň
300 g
mleté orechy
75 g
práškový cukor
50 ml
rumu
2 PL
olej
250 ml
džem
100 g
čokoládová poleva

postup

1.
Cesto: žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame olej, vodu, múku, prášok do pečiva a kakao. Napokon zapracujeme tuhý sneh z bielkov. Z cery, cukru a sušeného mlieka vypracujeme hladkú hmotu a dáme ju na chvíľu do chladničky.
 
2.
Krém: zmiešame orechy, olej, cukor, rum a džem. Natrieme na vychladenú piškótu. papier na pečenie odstrihneme na veľkosť piškóty, poprášime práškovým cukrom a vyvaľkáme bielu hmotu. Snažíme sa na rovnakú hrúbku a na celú veľkosť papiera. Papier s hmotou opatrne nadvihneme a položíme na zákusok. Odstránime papier. Zákusok nakrájame na štvorce a polovicu namočíme do čokoládovej polevy. Necháme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Kejty28
22.11.2015 19:47 | |
+0 -1
polotučné sušené mlieko
doda1115
22.11.2015 18:38 | |
+0 -0
aké sušené mlieko tam ide polotučné alebo plnotučné dakujem
Kejty28
22.11.2015 19:46 | |
+0 -0
polotučné
Kejty28
22.5.2015 18:18 | |
+1 -0
150 g sušeného mlieka
Podobné články
Medové rezy
Ako na vynikajúce medové rezy? Klasika, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole KROK ZA KROKOM
Medové rezy sú jedným z najtradičnejších vianočných zákuskov. Ich príprava nie je náročná, ale je dobré...
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...