FOTORECEPT: Koláč z bielkov
12
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
70
g
tuk na pečenie
150
g
kryštálový cukor
1
ks
vanilkový cukor DrOetker
1/4
ks
kypriaci prášok DrOetker
140
g
polohrubá múka
125
ml
mlieko
4
ks
vaječný bielok
1
hrsť
sušené brusnice
2
hrste
kandizovaný ananás
1
hrsť
pistácie drvené
1
štipka
soľ
10
PL
rábezľový džem
Na vrch
1
ks
čokoládová poleva
1
balíček
zdobiace tubičky DrOetker
podľa chuti
kandizované čerešne
postup
Výborný koláč z nazbieraných bielkov. Výborný.
1.
Cukor, vanilínový cukor zmiešame...Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
5.
Zmiešame. Do cesta pridáme oriešky(ja som dala pistácie) kandizované brusnice a nakrájaný kandizovaný ananás.
8.
Cesto vylejeme na pomastený a vysypaný plech(veľkosť 36x33cm).
9.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 25 minút. Cesto je nízke, budeme ho plniť.
10.
Keď je korpus upečený, rozkrojíme ho na polovicu. Jeden diel natrieme hrubšie ríbezľovým džemom,..
11.
Druhý plát položíme na lekvárovú časť korpusu. Potom si z čokoládovej cukrárskej polevy a kúska Cery pripravíme polevu, ktorú nanesieme na koláč.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.