Syrové rožky
32
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
300
ml
mlieko
1
KL
kryštálový cukor
70
ml
olej
2
KL
soľ
150
g
tvrdý syr
25
g
čerstvé droždie
trochu
rasca, sezam
trochu
olej
1
ks
vajce
postup
Rohlíčky sú výborné, jemné, vhodné na raňajky, či desiatu s čajíkom.
1.
Cesto: pripravíme si kvások z mlieka, trochu múky, cukru a droždia. Múku preosejeme, pridáme vykysnutý kvások, olej, soľ, zvyšné vlažné mlieko a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Ak sa Vám zdá cesto husté, pridajte mlieko.
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť na tenko rozvaľkáme, potrieme olejom, prekrojíme na 8 trojuholníkov, na každú časť položíme tenké plátky syra a zrolujeme od širšej časti k užšej. Ukladáme na plech vyložený papierom. Potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom. Posypeme sézamom, rascou, makom. Necháme podkysnúť.
3.
Upečieme pri teplote 200°C asi 20 minút. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.