Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Cappuccino rezy

BlazenaSadovska
BlazenaSadovska
35
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

10 ks
vajcia
14 PL
jemný kryštálový cukor
14 PL
polohrubá múka
2 PL
kakao
2 PL
mleté vlašské orechy
4 PL
voda
1 balíček
prášok do pečiva

Plnka

400 ml
mlieko
2 balíčky
zlatý klas DrOetker
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
300 g
kryštálový cukor
500 g
maslo
2 PL
orechové cappuccino v prášku
3 PL
čokoládové cappuccino v prášku
1 PL
kakao
300 g
tmavá čokoládová poleva

postup

Rezy sú vhodné na slávnostné príležitosti.
1.
Piškóta kakaová: 5 bielkov vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme 7 PL cukor, po jednom 5 žĺtkov, 7 PL múku, 1/2 prášku do pečiva, 2 PL vody a 2 PL kakao. Upečieme na plechu na papieri na pečenie /rozmer 28x38/ teplota 180°C, 20 minút, je iba orientačná. Necháme vychladnúť.
2.
Piškóta orechová: 5 bielkov vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme 7 PL cukor, po jednom 5 žĺtkov, 7 PL múku, 1/2 prášku do pečiva, 2 PL vody a 2 PL mleté vlašské orechy. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť.
3.
Plnka: mlieko, cukor, vanilkový cukor a Zlatý klas uvaríme na hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach pridáme vychladnutý puding a spojíme na hladký krém. Rozdelíme ho na polovicu.
4.
Do jednej polovice primiešame práškové cappuccino orechové a do druhej časti čokoládové cappuccino a kakao.
5.
Ukladáme nasledovne: kakaová piškóta, plnka s orechovým cappuccinom, čokoládová poleva, ešte na teplú polevu položíme orechovú piškótu, plnka s čokoládovým cappuccinom, čokoládová poleva.
6.
Rezy odložíme do chladu. Pokrájame horúcim nožom na rezy a podávame. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...