Pridať recept

Parížske rožky

40
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
bielok
300 g
cukor práškový
150 g
mleté orechy
30 g
hladká múka
plnka
4 ks
vajcia
200 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
250 g
masla
2 PL
kakaa
100 g
čokoládová poleva

postup

1.
Bielka a práškový cukor vyšľaháme do penista až potom dáme nad paru. Nad parou šľaháme až zhustne, zbadáme podľa toho ako sa nám lepí na kraj misky. Keď začne hustnúť pridáme orechy s múkou. Dobre premiešame a odstavíme zo sporáka. Je veľmi dôležité bielka nad parou dostatočne dlho vyšľahať (variť tak 20 min). Ináč sa nám rožteky budú na papieri po vytlačení roztekať. Ja skúšam tak, že naberiem na lyžicu a keď sa dobre drží a nechce z lyžici dolu vtedy ho odstavím z pary. Ako snehová hmota chladne tak aj hustne, preto ju necháme 10-15 min odpočívať. Pomocou ozdobného vrecúška striekame na mastný papier rožky. Dáme do rúry sušiť najlepšie teplovzdušná na 50 C.
 
2.
Krém: Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Až potom dáme nad paru kde šľaháme až sa nám lepí na boky a je dostatočne hustý. Nezabudneme pridať 2 lyžice kakaa. Odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne po lyžičkách pridávame krém. Dobre vyšľaháme. Upečené, vysušené ozdobíme pomocou ozdobného vrecúška plnkou a dáme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Medové rezy
Ako na vynikajúce medové rezy? Klasika, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole KROK ZA KROKOM
Medové rezy sú jedným z najtradičnejších vianočných zákuskov. Ich príprava nie je náročná, ale je dobré...
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...