Pridať recept

Pizza

ingrediencie

500 g
hladká múka
1/2 kocka
droždie
125 g
maslo
1 ks
vajce
250 ml
mlieko
1 PL
kryštálový cukor
štipiek
soli, pizza korenie
podľa chuti
olivový olej, paradajkový pretlak, cesnak, šunka, syr, saláma, kukurica, olivy mrazená zmes

postup

Pripravíme si kvások: do pol deci vlažného mlieka dáme lyžicu cukru a pol kocky droždia. Vymiesime cesto z 0,5 kg hladkej múky, 2 deci vlažného mlieka, 1 žĺtka, 125 g rozpusteného masla, soli, a kvásku. Necháme hodinku vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a roztiahneme na vymastený a pomúčený plech. Potrieme ho olivovým olejom, paradajkovým pretlakom, cesnakom, posypeme pizza korením, pridáme šunku, salámu, syr, zeleninu. Pečieme 15 minút pri 180 stupňoch. Dobrú chuť!:)
Pizza
Pizza
Zdroj: sylweliee
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Budú sa prepisovať dejiny gastronómie? Túto otázku si len nedávno položili viacerí odborníci po tom, ako...
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...